Tack för maten Mamma!

Varastossa
Toimitusaika: 3-7 päivä(ä)

Kuvaus

Daniela Anderssonin kirjoittama keittokirja. Ruotsinkielinen.

Kokbok skriven av Daniela Andersson. Svenskspråkig.


Har du någonsin funderat på hur man behändigt skinnar en lake, plockar en and eller hur man odlar sparris? Uppskattar du en livsstil med fokus på hållbarhet och lokalt producerade råvaror? Känner du att du behöver stanna upp i ett allt snabbare samhälle? Då har du kommit rätt.


Det här är en ärlig kokbok som beskriver ett naturnära och kärleksfullt förhållande till egna råvaror och matlagning enligt de fyra årstiderna. Livsstilen har byggts upp under ett antal generationer på gården Marieberg i Ingå i södra Finland.


Huvudpersonen, trebarnsmamman Carolas enkla, tidlösa recept och praktiska tips kring matlagning och hantering av råvarorna, varvas med gedigna bildreportage från jakt, fiske och familjehögtider samt inspiration från trädgård.

Mottot planering är a och o för matlagning genomsyrar boken och går som en röd tråd genom alla recept. Boken representerar ett lokalt kulturarv som vill bevara och förmedla sådan kunskap i matlagning och hushållande som annars råder risk att gå förlorad.

Tack för maten Mamma! lyfter fram kära klassiska rätter och ger inspiration till både vardag och fest. Ät gott och njut av en gemensam måltid i familjens och goda vänners lag hela året om!


Tack för maten Mamma! blev utsedd till Best in the World i den internationella kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards 2021 i kategorin Nordic.