Tämä on minun ruokaani, Ingemo Fröberg

Varastossa
Toimitusaika: 3-7 päivä(ä)

Kuvaus

Tämä on keittokirja, jonka historian ja ruokaohjeet maaseutuyrittäjä Ingemo Fröberg on perinyt, kerännyt tai luonut itse. Kirjassa Ingemo paljastaa monet niksinsä ja suosikkinsa samaten kuin joidenkin niiden kakkujen, leipien ja pullien ohjeet, jotka leivotaan Maatilapuodin leipomossa.


Paikalliset raaka-aineet ja perinnereseptit ovat aina olleet Ingemolle sydämen asia. Merkittävää on, että lähiruoka on usein myös ympäristöystävällinen valinta.


Ingemo ja hänen miehensä Henrik viljelevät Fräsarsin sukutilaa eteläisellä Kirkkonummella. Jo 30 vuotta heillä on ollut tilakauppa nimeltään Kirkkonummen Maatilapuoti. Sen yhteydessä on oma leipomo ja kahvila. Maatilapuodista on tullut käsite, joka on houkutellut paikallisväestöä ja kesävieraita läheltä ja kaukaa. Puodin runsas ja houkutteleva tarjonta koostuu sekä omista että paikallisesti tuotetuista raaka-aineista.


Ingemo Fröberg on palkittu leivistään. Esimerkiksi hänen rukiinen reikäleipänsä sai kultamitalin Suomen ruoka-artesaanimestaruuskilpailussa 2022. Jo vuonna 2018 hänen mallaslimppunsa sai SM-kilpailussa pronssia. Löydät limpun ohjeen tästä kirjasta!


Kirjan on toimittanut ja valokuvannut keittokirjailija ja valokuvaaja Daniela Andersson (Best in the World of the Best of 25 Years, Gourmand Cookbook Awards 2021).


Kirjan on suomentanut Anna Paljakka.


Palkinnot: Årets Svenska Måltidslitteratur 2024 i kategorin Nordisk måltidslitteratur, vapaasti käännettynä: Vuoden Ruotsinkielinen Ruokakirja 2024, luokassa Pohoismaalainen ruokakirjallisuus Alkuperäisteos ”Det här är min mat” on myös ehdolla finaalissa kahdessa kategoriassa Gourmand World Cookbook Awards 2024 -kilpailussa (Photography- ja Farm to Table -kategorioissa).