Det här är min mat, Ingemo Fröberg
Kuvaus
Det här är min mat är en kokbok med historia och en samling recept som mathantverkaren och landsbygdsföretagaren Ingemo Fröberg ärvt, samlat eller skapat.
I boken hittar du flera härliga recept. Bland annat recepten till några kakor, bröd och bullar som bakas i Gårdsbodens bageri. Lokala råvaror och traditionella recept står i centrum och är en hjärtesak för Ingemo. Lokalproducerade varor är ofta även ett miljövänligt val.
Tillsammans med hennes man Henrik odlar de släktgården Fräsars i södra Kyrkslätt. I 30 år har de även drivit gårdsbutiken Gårdsboden i Kyrkslätt, med både gårdsbageri och café. Gårdsboden är redan ett begrepp som samlar lokalbefolkningen och sommargäster från när och fjärran. Gårdsbodens rikliga och lockande utbud består av både egna och lokalt producerade produkter.
Ingemo Fröberg är prisbelönt för sina bröd. Bland annat vann hennes råghålkaka guld i finska mästerskapet i mathantverk 2022. 2018 vann hennes maltlimpa brons i FM, nu avslöjar hon limpans recept i denna bok!
Bokens fotograf och redaktör är prisbelönta kokboksförfattaren och fotografen Daniela Andersson (Best in the World/Best of the Best of 25 Years, Gourmand Cookbok Awards 2021).
Det här är min mat har vunnit Årets Svenska Måltidslitteratur 2024 i kategorin Nordisk måltidslitteratur.
Sivumäärä: 263 sivua
Asu: Kovakantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: Ruotsi